Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Obțineți 100 USDT în crypto »

Se pare că guvernul încă se gândește la modul de implementare a criptotaxelor, dar legislația adoptată ca răspuns la pandemie a pus bazele.

Guvernul indonezian intenționează să perceapă un impozit pe câștigurile de capital de 0,1% pentru investițiile cripto, precum și o taxă pe valoarea adăugată (TVA) pentru tranzacțiile cu active digitale, începând cu 1 mai.

Potrivit unui raport de vineri al Reuters, Hestu Yoga Saksama, un purtător de cuvânt al biroului fiscal al Indoneziei, a declarat că țara va impune „impozit pe venit și TVA” asupra activelor cripto „deoarece sunt o marfă așa cum este definită de Ministerul Comerțului” și „nu o valută.” Se pare că guvernul încă se gândește la modul de implementare a unor astfel de taxe, dar legislația adoptată ca răspuns la pandemie a pus bazele pentru colectarea veniturilor din tranzacțiile cu criptomonede.

Agenția de Reglementare a Commodity Futures Trading din Indonezia, cunoscută și sub numele de Bappebti, a confirmat un raport conform căruia, în februarie 2022, tranzacțiile cripto în țară au ajuns la 83,8 trilioane de rupii – aproximativ 5,8 miliarde de dolari. În plus, numărul deținătorilor de cripto a crescut cu peste 11%, de la 11,2 milioane în 2021 la 12,4 milioane.

Cointelegraph a raportat că oficialii guvernamentali indoneziani s-au gândit să impună o taxă pe tranzacțiile cripto de multe ori, chiar dacă a început să-și avertizeze cetățenii cu privire la utilizarea activelor digitale pentru plăți încă din 2014. Bappebti a recunoscut peste 200 de criptomonede drept mărfuri, care puteau fi tranzacționate legal, în decembrie 2020, și a numit 13 platforme drept afaceri cripto licențiate în februarie 2021.

În timp ce guvernul Indoneziei se pregătește să stabilească un cadru legal pentru criptomonede, cultura pare să fie un factor în adoptarea generală. În noiembrie, Consiliul Național Ulema, un grup format din savanți islamici – aproximativ 87% din populația Indoneziei se identifică ca musulmană – a declarat că activele cripto ca instrument de tranzacție a fost interzis în temeiul legilor sale religioase. Deși se pare că hotărârile consiliului pot fi o sursă de „inspirație legislativă”, ele nu sunt obligatorii din punct de vedere juridic în Indonezia.

Adaugă Comentariu