Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Obțineți 100 USDT în crypto »

Pe măsură ce conflictul public dintre cele două agenții se apropie de punctul culminant, Ministerul Finanțelor face o mișcare oficială.

Ministerul de Finanțe al Rusiei a mărit mizele în confruntarea sa cu Bănca Centrală (CBR) a țării prin introducerea oficială a unui proiect de lege care propune reglementarea activelor digitale în loc să le interzică.

Luni, Ministerul a prezentat guvernului un proiect de lege federală „Cu privire la moneda digitală”. Această etapă a procesului legislativ precede introducerea proiectului de lege în parlament pentru examinare.

Agenția a citat „formarea unei piețe legale pentru monedele digitale, împreună cu stabilirea regulilor pentru circulația acestora și gama de participanți” drept motiv al inițiativei. Subliniind că proiectul de lege nu urmărește să doteze monedele digitale cu statut de curs legal, autorii săi definesc criptomonedele ca un vehicul de investiții.

Proiectul de lege propune un regim de licențiere pentru platformele care facilitează circulația activelor digitale și prevede cerințe prudențiale, de gestionare a riscurilor, de confidențialitate a datelor și de raportare la care ar fi supuși acești operatori. Achiziționarea și vânzarea cripto în mod legal ar fi posibilă numai printr-un cont bancar și se propune ca atât platformele cripto, cât și băncile să introducă procedurile Know Your Client.

Legislația cere, de asemenea, operatorilor de active digitale să informeze clienții cu amănuntul despre riscurile asociate tranzacționării cu criptomonede. Persoanele fizice ar trebui să treacă un test care să le evalueze cunoștințele despre practicile de investiții cripto și conștientizarea riscurilor. Cei care au trecut testul ar fi supuși unei limite anuale de investiții de 600.000 de ruble (aproximativ 7.900 USD); cei care nu au trecut testul aveau voie să investească doar până la 50.000 de ruble (650 de dolari) pe an. Întreprinderile și investitorii calificați trebuie să fie scutiți de limitele anuale.

În plus, proiectul de lege introduce o definiție oficială a cripto minării și specifică un mecanism prin care participanții la piața cripto pot raporta activitățile lor autorităților fiscale.

Proiectul de lege al Ministerului de Finanțe vine la câteva zile după ce Banca Rusiei și-a trimis propriul cadru de active digitale către Minister pentru revizuire. Poziția CBR a rămas neschimbată: emiterea de active digitale și facilitarea circulației acestora sunt considerate ilegale, în timp ce băncilor și altor instituții financiare nu ar trebui să li se permită să dețină sau să tranzacționeze în cripto. O clauză nouă inclusă în ultimul proiect propune, de asemenea, interzicerea reclamelor la criptomonede.

Ministerul Finanțelor și Banca Centrală nu au reușit să-și concilieze pozițiile până vineri, producând în schimb două acte legislative contradictorii. Comunicatul de presă al Ministerului menționează ironic că propunerile CBR „vor fi luate în considerare în etapele ulterioare ale dezvoltării proiectului de lege, în măsura în care nu sunt în contradicție cu abordarea Ministerului de Finanțe”.

Sursa: Cointelegraph.com

Adaugă Comentariu