Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Criptomonede care vor crește →

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Eforturile guvernamentale de identificare și deconectare a fermelor miniere de la rețelele electrice vor continua, potrivit anunțului.

Ministerul Energiei al Republicii Kazahstan a anunțat că a descoperit și închis 13 operațiuni miniere de criptomonede. Guvernul a executat închiderea ca parte a eforturilor sale de a reglementa sectorul minier Bitcoin (BTC), care a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani.

Potrivit declarației oficiale, minerii foloseau multă energie, cu un consum total de 202 megawați. Potrivit guvernului kazah, eforturile de identificare și deconectare a fermelor miniere de la rețelele electrice vor continua. În urma descoperirii unor operațiuni miniere ilicite, organele abilitate vor întreprinde acțiuni operaționale și de investigare.

Fiind al doilea cel mai mare producător de Bitcoin al planetei după represiunea criptografică din China, consumul de energie în Kazahstan a crescut vertiginos. După cum a raportat Cointelegraph, Kazahstanul găzduia peste 18% din rata hash-ului Bitcoin din lume în august 2021, după Statele Unite. În aprilie, înainte de represiunile miniere din China, cifra era de doar 8%.

În iunie 2021, președintele Kazahstanului a aprobat crearea unei categorii de taxe pentru minerit Bitcoin, care a fost motivată de atitudinea anti-Bitcoin a Chinei. În 2021, din cauza ostilității autorităților chineze, întreprinderile miniere BTC din China, cum ar fi Canaan și BTC.com, s-au mutat în Kazahstan.

După cum au raportat Cointelegraph, deși industria minieră a fost concentrată în mare parte în țară de ceva timp, pare să își piardă cota de rata de hash din diverse motive, potrivit mai multor directori din sector. Acest lucru ar determina Kazahstanul, cel mai probabil, să se îndepărteze de primele trei țări miniere BTC în actualizarea indexului, așteptată luna viitoare.

Pe 8 februarie, președintele kazah a ordonat o investigație la nivel de cabinet cu privire la mineritul criptomonedei, prim-viceministrul kazah al finanțelor, Marat Sultangaziyev, propunând creșteri ale prețului energiei pentru criptomineri. Potrivit rapoartelor, deși președintele Kassym-Jomart Tokayev nu este împotriva mineritului, minerii trebuie să obțină licențe, să plătească facturile de electricitate în condiții decente și să plătească taxe.

Sursa: Cointelegraph.com

Adaugă Comentariu