Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Criptomonede care vor crește →

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Monedele stabile precum tether (USDT), acum un investitor important pe piața de 1,1 trilioane de dolari, ar putea introduce noi riscuri pe piețele de valori mobiliare pe termen scurt, a avertizat agenția globală de rating Fitch Ratings.

La ritmul actual de creștere, deținerile emitenților de monede stabile de instrumente de datorie pe termen scurt, cum ar fi titlurile comerciale – un tip de creanță negarantată emisă de corporații – vor crește până la nivelul în care vor depăși fondurile de pe piața monetară în următorii doi-trei ani, potrivit Fitch.

Amploarea riscurilor de rulare și a turbulențelor legate de monedele stabile pe care le prezintă piețele de ”hârtie comercială” va depinde de evoluția reglementărilor care afectează clasa de active cripto, a spus Fitch într-un comunicat de presă.

„Turbulențele legate de monedele stabile ar putea afecta atât piața CP [commercial paper], cât și să transmită șocuri altor participanți pe piață. Riscurile ar putea fi agravate dacă infrastructura și partenerii utilizați de operatorii de stablecoin pentru a interacționa cu piețele tradiționale nu au un record în gestionarea fără probleme a tranzacțiilor în perioadele de stres sau volatilitate a pieței”, a spus Fitch, menționând atât USDT, cât și impactul potențial al Facebook, care a lansat proiectul Diem (cunoscut anterior ca Libra).

Tether, care a fost amendat recent cu 42 de milioane de dolari de către Commodity Futures Trading Commission (CFTC) pentru afirmații înșelătoare cu privire la sprijinul monedei stabile, deține aproximativ jumătate din rezervele sale de 62,8 miliarde de dolari în commercial paper, potrivit unei dezvăluiri făcute de companie în iunie.

Potrivit Fitch, lansarea prospectivă a monedei stabile susținute de dolari a lui Diem ar putea stimula și mai mult creșterea valorii de piață a sectorului.

Diem și-a propus anterior să dețină cel puțin 80% din rezervele sale în titluri de stat de înaltă calitate pe termen scurt și restul de 20% în numerar, a menționat Fitch, cu operațiuni în fondurile lichide de pe piața monetară guvernamentală zilnică.

„Credem că nu va afecta direct piața CP din cauza focalizării asupra titlurilor de stat a planului de alocare a rezervelor declarate al lui Diem, dar strategiile alternative de alocare rămân posibile și, în funcție de amploarea acesteia, operatorul poate deveni un participant important în alte activități pe termen scurt”, a spus Fitch.

Sursa: Coindesk.com

Adaugă Comentariu