Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

Top 6 Platforme Tranzacționare Criptomonede

Criptomonede care vor crește →

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Coinpress îți prezintă Top 6 cele mai bune platforme de tranzacționare criptomonede, evaluate sub aspectul securității oferite, a ușurinței în utilizare, taxelor de tranzacționare și numărului de criptomonede disponibile pentru trading. Fiecare platformă a fost recenzată în detaliu pentru a-ți face cunoscute cele mai importante informații pe care trebuie să le știi.

Avertisment: Tranzacționarea de criptomonede este foarte speculativă și implică un nivel ridicat de risc. Este posibil să-ți pierzi tot capitalul. Este posibil ca aceste produse să nu fie potrivite pentru toată lumea și ar trebui să te asiguri că înțelegi riscurile implicate. Dacă este necesar, solicită sfaturi independente și tranzacționează doar cu fonduri pe care îți poți permite să le pierzi.

1. eToro

eToro

Înființată în 2007, eToro (site web: https://www.etoro.com/ro/) a devenit rapid una dintre cele mai mari platforme de social trading din lume, iar în 2009 a lansat platforma revoluționară WebTrader, care permite oricui să tranzacționeze active financiare online.

Pentru a începe să tranzacționați, va trebui să depuneți cel puțin 50 USD în contul dvs. de tranzacționare, folosind un transfer bancar sau cardul dvs. de credit. Sunt disponibile de asemenea metodele de depunere prin PayPal sau serviciul de transfer de bani Western Union.

Deoarece conturile de tranzacționare eToro funcționează numai în USD, eToro vă va percepe o taxă de conversie valutară de 0,5% pentru un transfer bancar și 1% pentru toate celelalte metode de depunere. Odată ce depunerea este confirmată, puteți începe să cumpărați criptomonede sau acțiuni.

Mergi la eToro →

2. Binance

Binance

Binance a fost lansat în 2017 de către binecunoscutul dezvoltator Chanpeng Zhao. Acesta a condus un ICO de un real succes la acea vreme, în cadrul căruia a strâns fondurile necesare pentru a lansa platforma. Binance și-a construit încă de atunci reputația ca fiind una dintre cele mai performante și de încredere platforme de tranzacționare cripto.

Cu sediul în Malta, Binance este acum una dintre cele mai populare platforme de schimb criptografic pentru traderi, având o reputație de neegalat pentru transparența sa, gama excelentă de criptomonede oferite și nivelul ridicat de competitivitate atunci când vine vorba de comisioane de schimb.

Mergi la Binance →

Pro

 • Taxe de tranzacționare foarte mici
 • O selecție uriașă de altcoin-uri disponibile
 • Reputație excelentă pentru tranzacționare sigură
 • Acceptă depozite cripto și fiat

Contra

 • Platforma de tranzacționare pare puțin complexă pentru începători

Nivel de încredere

Asigurarea unui nivel ridicat de încredere și transparență este vitală pentru succesul oricărei platforme de criptomonede. Binance acordă o importanță foarte mare acestui lucru și a muncit din greu pentru a crea un mediu de încredere pentru tranzacționarea activelor cripto.

Prima mișcare în acest sens a venit foarte devreme în istoria exchange-ului. Echipa din spatele Binance a decis să se mute din China în Malta ca urmare a represiunii guvernului chinez asupra tranzacționării cu criptomonede, în 2017. Activitatea Binance este reglementată aici în conformitate cu Legea malteză privind activele financiare virtuale. Acest lucru oferă un anumit grad de protecție traderilor, deși o astfel de reglementare este minimă și încă în curs de dezvoltare, la fel ca întregul sector cripto.

Din punct de vedere al siguranței personale a traderilor, Binance a avut rezultate foarte bune, evitând în mare măsură orice încălcare semnificativă a securității care au afectat de-a lungul timpului mai multe burse cripto. De asemenea, platforma a implementat autentificarea în doi factori în mod implicit și oferă atât portofele cu semnături multiple, cât și opțiuni de depozitare ”la rece” pentru traderi, pentru ca aceștia să-și poată păstra fondurile în siguranță.

Produse de investiții Binance

Acesta este unul dintre domeniile în care Binance excelează din toate punctele de vedere. Platforma acceptă tranzacționarea unui număr de peste 200 de criptomonede și permite depuneri și retrageri într-un mare număr dintre aceste monede pentru cei implicați în tranzacționarea cripto-to-crypto.

Binance oferă inclusiv tranzacționare fiat-cripto, care îți permite să tranzacționezi cripto cu mai multe monede fiat din întreaga lume. Acesta a reprezentat un pas uriaș pentru Binance, care anterior fusese doar un exchange cripto-cripto. În acest sens, peste 30 de monede fiduciare din întreaga lume sunt acceptate pentru depozit și tranzacționare, inclusiv EUR, USD și RON.

De asemenea, numărul de piețe disponibile la Binance este cu mult peste ceea ce oferă alte burse majore de tranzacționare cripto, iar acest nivel de accesibilitate a contribuit cu siguranță la succesul platformei. De asemenea, la Binance poți tranzacționa cu anumite contracte futures pe criptomonede și poți accesa un efect de levier ridicat de până la 125:1 pe unele piețe.

Nu în ultimul rând, de remarcat faptul că Binance adaugă în mod regulat criptomonede noi, pe măsură ce acestea devin disponibile și populare în rândul traderilor din întreaga lume.

Tranzacționare și comisioane Binance

Structura taxelor la Binance este încă una extrem de avantajoasă într-un sector deja foarte competitiv. Binance percepe o taxă fixă ​​de numai 0,1% pentru tranzacțiile cripto cu cripto, precum și pentru majoritatea tranzacțiilor fiat cu cripto.

Aceste taxe sunt printre cele mai competitive din industrie și pot fi reduse și mai mult, cu până la 25%, dacă plătești cu moneda nativă BNB a platformei. De asemenea, reducerile la comisioane sunt personalizate și în funcție de volumul tău de tranzacționare, precum și de cantitatea de BNB dețiută în contul Binance. În general, taxele pot scădea până la 0,015%.

Depozitele și retragerile prin Binance sunt de obicei gratuite, în special dacă tranzacționezi cripto-cripto prin intermediul schimbului. Singurele taxe pe care trebuie să le plătești pentru depuneri și retrageri sunt taxele de rețea, care pot varia.

Binance a implementat unele limite de retragere care se aplică în funcție de nivelul tău de utilizare a platformei. Limita standard de retragere este de max. 2 BTC într-o perioadă de 24 de ore sau 5.000 USD pentru retragerile în monedă fiat.

Platforma de tranzacționare Binance

Când vine vorba de platforma de tranzacționare oferită pe Binance, din punct de vedere tehnic, aceasta este un webtrader încorporat în browserul tău, astfel încât nu este necesară descărcarea unui program pentru a începe să tranzacționezi. Cu toate acestea, Binance oferă atât o aplicație pentru desktop, cât și una mobilă, disponibilă pe Android și iOS.

La prima vedere, platforma de tranzacționare Binance poate părea mai complexă și mai puțin prietenoasă vizual decât altele, deși este o platformă de tranzacționare extrem de funcțională.

În cadrul platformei ai posibilitatea de a alege o vizualizare „Clasic”, care este mai simplificată în ceea ce privește modul în care afișează piețele disponibile și face astfel tranzacționarea mai convenabilă pentru traderii începători. Vizualizarea „Avansat” îți va pune însă la dispoziție o gamă largă de instrumente și indicatori de graficare pentru fiecare piață, alături de o serie de tipuri de comenzi și opțiuni suplimentare. Acest nivel suplimentar de detaliere este excelent pentru traderii mai experimentați.

Experiența de utilizare a platformei de tranzacționare Binance este în general una foarte bună. Platforma este detaliată, dar este în același timp și rapidă, executând fără dificultăți orice fel de operațiuni, inclusiv ordinele pe care le plasezi.

Relații clienți

Primul aspect ce trebuie remarcat atunci când discutăm despre asistența pentru clienți la Binance este numărul de limbi disponibile. În prezent există nu mai puțin de 15 limbi acceptate, ceea ce este perfect pentru a permite un acces mai facil traderilor din întreaga lume.

De asemenea, înainte de a contacta echipa de asistență pentru clienți, poți căuta printr-o secțiune de Întrebări frecvente unde îți sunt puse la dispoziție un set compleșitor de resurse de pe site-ul web al platformei. Dacă dorești să contactezi echipa de suport, Binance susține că suportul oferit clienților este disponibil 24/7 și poți trimite oricând un ticket de asistență prin intermediul site-ului. Ca răspuns la acest ticket, poți solicita să fii contactat prin e-mail sau apelat telefonic.

Concluzie

Când vine vorba de tranzacționarea cu criptomonede, Binance este una dintre cele mai populare platforme crypto din industrie, care acoperă fiecare zonă în mod cuprinzător. De la furnizarea unui mediu de tranzacționare de încredere, o reputație de transparență și securitate de cel mai înalt nivel, până la oferirea unora dintre cele mai mici taxe din industrie, Binance excelează la fiecare categorie. Combinând acest lucru cu abordarea lor user-friendly pentru tranzacționare și cu numărul mare de active pe care le pune la dispoziție pentru tranzacționare, poziția lor de top în industrie nu este deloc o surpriză.

Mergi la Binance →

3. KuCoin

KuCoin

Lansat în august 2017, KuCoin este un nume binecunoscut în industria crypto și unul dintre cele mai competitive când vine vorba de taxe și costuri de tranzacționare. Bursa a crescut exponențial de la primele sale zile de existență, când oferea doar cripto-trading, iar acum oferă o gamă variată de servicii, inclusiv schimb P2P, achiziționare cu carduri de credit sau de debit și chiar propriile jetoane cripto care sunt finanțate din comisioanele de tranzacționare și recirculate în comunitate prin tranzacționarea pe bursă.

Pro

 • Taxe de tranzacționare foarte mici, de la 0,1%
 • Tranzacționare futures disponibilă
 • Sute de active disponibile pentru tranzacționare
 • Platformă de tranzacționare ușor de utilizat

Contra

 • Taxe mai mari pentru tranzacțiile fiat-cripto

Nivel de încredere

KuCoin, ca exchange, precum și dezvoltatorii din spatele său, activează în acest sector de aproape un deceniu. În această perioadă de timp, concentrați asupra comunității pe care au continuat să o implice constant în operațiunile sale, dezvoltatorii recunosc rolul important pe care trebuie să-l joace un mediu de tranzacționare sigur.

În acest scop, la KuCoin te poți aștepta să beneficiezi de unele dintre cele mai avansate măsuri de securitate din industrie. Pentru a înțelege cât de importantă este securitatea pentru KuCoin, află că aceste măsuri sunt comparabile cu securitatea oferită la nivel bancar.

Unele dintre caracteristicile de securitate ale KuCoin includ autentificarea dinamică cu mai mulți factori și criptarea pe mai multe straturi pentru a asigura cel mai sigur mediu posibil pentru toate tranzacțiile și pentru toți deținătorii de conturi. De asemenea, platforma facilitează portofelele de micro-retrageri, atât pentru a diviza întregul proces, cât și pentru a securiza mai mult retragerile pe măsură ce acestea au loc.

Dincolo de toate aceasta, platforma KuCoin are o reputație excelentă când vine vorba de securitate. Aceasta dedică o cantitate imensă de resurse pentru a-ți păstra fondurile în siguranță și pentru a menține platforma complet securizată. Performanța superioară dovedită în ceea ce privește evoluția și îmbunătățirea continuă a caracteristicilor sale de securitate au contribuit la construirea acestei reputații.

Produse de investiții KuCoin

KuCoin are una dintre cele mai variate selecții de active cripto disponibile pentru tranzacționare. În prezent, există peste 200 de criptomonede din care să alegi, fiind adăugate tot mai multe în mod periodic. Combinând aceste active cu suportul pe care bursa îl oferă acum pentru zeci de monede fiduciare din întreaga lume, există peste 500 de active pe care le poți tranzacționa la KuCoin.

La KuCoin, tranzacționarea nu se limitează la piețele spot. Ai de asemenea posibilitatea de a tranzacționa contracte futures, unde poți opta fie pentru poziții long, fie short, și poți de asemenea să te angajezi în tranzacționarea în marjă cu bursa care oferă un efect de pârghie de până la 100:1, în funcție de contul tău.

Această evoluție a produselor de investiții puse la dispoziție de bursa KuCoin este un semnal al puterii sale în industria crypto, în timp ce dezvoltarea funcției de tranzacționare P2P, unde poți face schimb de criptomonede direct cu alți traderi, este o altă dovadă a acestui lucru.

Comisioane și taxe KuCoin

Când vine vorba de comisioane și taxe, sunt foarte puțini cei care pot face concurență platformei KuCoin. Alături de Binance, cei de la KuCoin au muncit din greu pentru a crea cel mai bun mediu de tranzacționare din punct de vedere al taxelor.

Taxa standard de tranzacționare care se aplică tuturor tranzacțiilor spot la KuCoin este de 0,1%. Această taxă standard poate scădea și mai mult în funcție de câte jetoane KuCoin (KCS) deții, deși este încă cea mai competitivă din industrie.

La KuCoin se poate aplica o taxă de retragere, aceasta fiind de regulă în conformitate cu ceea ce percepe și Binance, iar ce trebuie reținut este că taxa tinde să fie mai competitivă față de majoritatea celorlalte burse. De exemplu, taxa de retragere BTC este de 0,0004 BTC, iar structura de taxe variază în funcție de monedă. Dacă achiziționezi cripto cu monede fiduciare direct prin funcția P2P, atunci taxele vor depinde de metoda de plată aleasă, deși acestea variază de obicei de la 3% la maximum 6%.

Platforma de tranzacționare KuCoin

Platforma de tranzacționare KuCoin este relativ ușor de navigat și este concepută concis, având în vedere toate nivelurile de trader. Platforma poate fi utilizată direct în browserul web, fără a fi nevoie de descărcare, însă există atât o aplicație desktop, cât și una mobilă (Android și iOS).

Platforma este destul de atractivă prin design și foarte eficientă în ceea ce privește executarea comenzilor. Aproape că nu există nicio întârziere între executarea acțiunii tale și executarea ordinului. De asemenea, poți naviga rapid în fereastra de ordine unde ai mai multe tipuri de comenzi disponibile, în timp ce te poți implica, de asemenea, în analize tehnice și grafice mai detaliate prin funcțiile TradingVIew oferite. Acest lucru se poate dovedi de un real ajutor dacă ești un trader mai experimentat.

Prin intermediul platformei de tranzacționare KuCoin ai acces și la o secțiune de știri care te poate ține la curent cu cele mai recente schimbări de pe piață. Dacă tranzacționezi pe mobil, KuCoin are o aplicație mobilă excelentă, care îți face tranzacționarea convenabilă și fără nicio pierdere a funcționalității.

Relații clienți

Cât privește asistența pentru clienți, KuCoin acoperă o multitudine de canale pentru asistență non-stop, care este extrem de profesionistă în foarte multe privințe. Aceste canale online includ o funcție de chat online care te poate conecta rapid cu un agent de asistență pentru a primi rapid răspunsul la întrebări. Platforma dispune de un centru de ajutor complet dedicat, care include nu numai o secțiune detaliată de întrebări frecvente pentru a te ajuta, ci și o gamă largă de conținut educațional care îți oferă tot suportul de care ai nevoie.

De asemenea, poți contacta echipa de asistență KuCoin prin oricare dintre canale sale de rețele sociale online, cum ar fi Telegram, Reddit, Facebook și altele, unde platforma menține o prezență puternică.

Concluzie

În general, KuCoin are una dintre cele mai cuprinzătoare oferte pentru traderi. Aceasta combină măsuri de securitate de top cu o gamă largă de active disponibile și unele dintre cele mai mici comisioane de tranzacționare din spațiul crypto. Acest lucru, în combinație cu platforma de tranzacționare foarte intuitivă și un număr tot mai mare de caracteristici suplimentare, cum ar fi capacitatea de a tranzacționa prin efect de levier și de a beneficia de deținerea unora dintre monedele native KCS, fac din KuCoin una dintre cele mai bune platforme de criptomonede.

Click aici pentru a vizita KuCoin

4. Gate.io

Gate.io

Gate.io este un exchange de criptomonede cu sediul în China. De fapt, platforma există din 2013, dar s-a rebranduit în 2017 în forma sa actuală. Bursa oferă o gamă excelentă când vine vorba de numărul de monede disponibile și de perechile crypto pe care le poți tranzacționa. Aceasta include o gamă largă și în continuă expansiune de altcoin-uri, dintre care unele pot fi dificil de găsit în altă parte.

Gate.io se mândrește cu volume de tranzacționare impresionante și pare a fi una dintre opțiunile de schimb de top pentru traderii din China. De asemenea, în ultimul timp, platforma a crescut foarte mult în popularitate în Statele Unite și Europa.

Pro

 • Peste 400 de perechi de tranzacționare disponibile
 • Tranzacționarea în marjă fără restricții
 • Volume foarte mari de tranzacționare

Contra

 • Probleme de încredere ridicate de mulți utilizatori
 • Bazat în China și nereglementat
 • Platformă de tranzacționare prea complexă și aglomerată

Nivel de încredere

Încrederea este o problemă de bază pentru orice trader care folosește o bursă de criptomonede la nivel profesionist. Este imperativ să simți și să beneficiezi de un mediu de tranzacționare sigur și securizat. Acest lucru poate fi însă puțin mai complex în tranzacționarea cripto, din cauza inexistenței unui mediu de reglementare puternic, așa cum ai găsi, de exemplu, în cazul firmelor de brokeraj.

Din acest motiv, mai multă încredere derivă din trecutul și reputația platformei în rândul utilizatorilor actuali. Gate.io există din 2013 și înregistrează volume foarte mari de tranzacționare, care rivalizează cu cele mai bune schimburi. De asemenea, Gate.io pare să aibă un proces de verificare robust, care respectă toate procedurile actuale KYC și AML pentru platformele cripto.

Produse de investiții Gate.io

Acesta este un domeniu de feedback pozitiv frecvent pentru Gate.io. Concentrându-te mai întâi pe numărul de perechi disponibile, vei găsi un total de peste 400 de instrumente pentru a tranzacționa. Aceasta include o selecție largă de monede, aproximativ 200 în total, care pot rivaliza cu ceea ce oferă oricare dintre celelalte burse de top.

Pe lângă o gamă largă de monede alternative pe care le poți tranzacționa, vei avea, de asemenea, acces la servicii de tranzacționare în marjă cu efect de pârghie care se poate extinde până la 10:1 și la alte produse și planuri de investiții, cum ar fi servicii de împrumut și abilitatea de a investi în IEO printr-un program dedicat.

Gate.io este adesea primul exchange care listează noi proiecte, înaintea altor giganți din industrie, cum ar fi Binance, acesta fiind unul dintre punctele cheie care diferențiază platforma de alte burse.

Comisioane și taxe Gate.io

În ceea ce privește comisioanele și taxele de tranzacționare pe care le percepe Gate.io, acestea rămân competitive și în conformitate cu majoritatea celorlalte burse de criptomonede din industrie.

Când vine vorba de tranzacționarea efectivă, taxa standard atât pentru maker, cât și pentru taker, începe de la 0,2%.

De asemenea, deținătorii de jetoane GT sau utilizatorii cu volume mari de tranzacționare au posibilitatea de a beneficia de comisioane mai mici. Aceste comisioane pot fi de până la 0,055% pentru tranzacțiile efectuate de maker și 0,065% pentru tranzacțiile taker.

Platforma de tranzacționare Gate.io

Platforma de tranzacționare și interfața de utilizare Gate.io alcătuiesc un mix excelent. Platforma în sine este destul de intuitivă și îndeplinește toate funcțiile majore de tranzacționare fără probleme. Aspectul platformei este, de asemenea, unul familiar pentru majoritatea celor care au tranzacționat înainte la altă bursă, cu graficele în partea centrală, respectiv piețele și registrul de comenzi de ambele părți.

La Gate.io ai multe opțiuni, inclusiv tranzacționarea în marjă, volumul de tranzacționare și multe alte funcții cu care să interacționezi pe ecran, pentru un număr foarte mare de piețe. Acest lucru poate fi descurajant pentru noii traderi și poate părea excesiv de complex. De asemenea, Gate.io are un grad limitat de personalizare în ceea ce privește adaptarea experienței de tranzacționare ca trader nou sau mai avansat.

Având în vedere aceste puncte, platforma de tranzacționare Gate.io este mai potrivită pentru cei cu cunoștințe și experiență anterioare de tranzacționare și este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru traderii noi, în special pentru cei care caută altcoin-uri aflate în fazele timpurii.

Relații clienți

Asistența oferită de Gate.io este disponibilă în principal în două forme. Prima dintre acestea presupune să cauți pur și simplu prin centrul lor extins de asistență, care îți pune la dispoziție o serie de întrebări frecvente despre multe aspecte ale tranzacționării. În cadrul acestei funcții, poți găsi răspunsul la multe dintre cele mai frecvente probleme cu care te-ai putea confrunta.

Dacă acest lucru nu este util pentru tine, poți interacționa cu personalul Gate.io prin intermediul funcției de chat live disponibilă 24/7. Ultima dată când am testat acest lucru, noi am putut să comunicăm live cu un reprezentant în aproximativ 2 minute.

Concluzie

În timp ce Gate.io este un nume sonor în industrie și impune mult respect, este totodată și o platformă cripto care procesează un volum foarte mare de tranzacții, în special cu altcoin-uri. La Gate.io poți accesa cu ușurință cea mai impresionantă gamă de altcoin-uri și produse de investiții de pe piață. De asemenea, avantajul de a conversa live cu persoanele din cadrul departamentului de asistența pentru clienți este un punct forte de un real ajutor.

Click aici pentru a vizita Gate.io

5. Kraken

Kraken

Când vine vorba de vechimea platformelor de criptomonede care operează în industrie, Kraken este un nume cu greutate și cu un istoric de-a dreptul impresionant. Kraken a fost fondată în 2011 de Jesse Powell, care continuă să conducă și astăzi compania, la mai mult de un deceniu de la fondarea sa.

De la începuturi sale umile, platforma a devenit în prezent unul dintre cele mai recunoscute nume din spațiul crypto, oferind o selecție extinsă de active pentru tranzacționare, costuri de tranzacționare ce rivalizează cu toate celelalte burse de top și funcții ce au evoluat constant, oferind acum atât futures, cât și tranzacționarea în marjă.

Pro

 • Mai bine de un deceniu de activitate
 • Taxe de tranzacționare imbatabil de mici
 • Este disponibil un efect de pârghie extins
 • Funcții avansate de tranzacționare pentru utilizatorii experimentați

Contra

 • Ofertă de criptomonede oarecum limitată
 • Platformă de tranzacționare complexă pentru începători

Nivel de încredere

În primul rând, longevitatea Kraken în cadrul industriei vorbește de la sine despre faptul că este o platformă cripto de încredere. Kraken activează în SUA, Japonia și Europa, singurele limitări fiind în statul New York, deoarece aici încă nu au licența necesară.

Platforma Kraken este asigurată independent și este unul dintre puținele exchange-uri crypto care deține rezerve 100% pentru a asigura fondurile utilizatorilor. Aceasta înseamnă că, teoretic, dacă platforma întâmpină dificultăți sau se confruntă cu probleme de hacking, fondurile traderilor sunt complet protejate. Acesta este un mare plus pentru cei care sunt descurajați să înceapă să tranzacționeze criptomonede din cauza problemelor de securitate. De asemenea, merită remarcat faptul că platforma Kraken nu a suferit niciodată de hackuri semnificative sau breșe majore de securitate, așa cum au suferit alte schimburi în trecut.

Din perspectiva traderului, compania respectă toate procedurile relevante KYC și AML în zonele în care oferă tranzacționare. De asemenea, contul de utilizator Kraken este protejat prin autentificare în doi factori, care adaugă un nivel suplimentar de securitate, și efectuează în mod frecvent audituri independente ale platformei pentru a se asigura că fiecare aspect este conform celor mai înalte standarde de securitate.

Produse de investiții Kraken

Deși a pornit la drum în 2011, acceptând doar 2 monede, platforma oferă acum peste 40 de criptomonede diferite pe care le poți tranzacționa. Această selecție cuprinde toate criptomonedele populare, cum ar fi Bitcoin, Ethereum, Litecoin sau XRP, inclusiv o gamă puternică de monede alternative din care să alegi. Poți consulta lista completă a criptomonedelor disponibile pe site-ul web Kraken.

Deși la Kraken poți tranzacționa cripto pentru cripto în mod curent, ai de asemenea posibilitatea să tranzacționezi criptomonede cu mai multe monede fiduciare, inclusiv USD, EUR, JPY, GBP, CAD, AUD și CHF. Acest lucru face procesul de cumpărare a criptomonedei mai convenabil.

Tranzacționarea în marjă este o funcție de mare succes pentru mulți utilizatori Kraken. Acest lucru deschide ușa tranzacționării cripto cu efect de levier pentru traderii din SUA și alți traderi internaționali care altfel ar putea să nu aibă acces la o astfel de caracteristică. Atunci când se tranzacționează pe piața futures, acest efect de pârghie se poate extinde până la 50:1 pe unele dintre criptomonedele populare.

Comisioane și taxe Kraken

Kraken sunt bine cunoscuți pentru structura lor competitivă a taxelor, care rivalizează cu toate bursele de top din industrie. Taxele de tranzacționare vor depinde de volumul tău de tranzacționare, cel mai mic interval lunar fiind mai mic de 50.000 USD. La acest nivel, te poți aștepta la o taxă maker de 0,16%, respectiv la taxă taker de 0,26%. Această taxă scade progresiv pe măsură ce tranzacționezi volume mai mari, cea mai avantajoasă structură de taxe fiind o taxă de maker de 0% și o taxă de taker de 0,10% pentru un volum de peste 10.000.000 USD lunar.

Taxele de retragere la Kraken sunt, de asemenea, tipice pentru alte platforme de top. De exemplu, pentru Bitcoin există o taxă de retragere de 0,0005 BTC. Există de asemenea mai multe monede pentru care Kraken oferă comisioane de retragere mai mici decât concurența.

Platforma de tranzacționare Kraken

Platforma de tranzacționare Kraken a câștigat o oarecare atenție de-a lungul anilor, vorbindu-se în special despre dificultatea utilizării și o curbă de învățare mai mare. Deși acest lucru poate fi adevărat pentru unii începători în tranzacționare, platforma de tranzacționare bazată pe web este de fapt bine prezentată și destul de intuitivă în utilizare.

La Kraken există trei setări diferite pe care le poți modifica pentru a-ți personaliza experiența generală de tranzacționare. În calitate de trader nou, setarea simplă îți va prezenta o platformă foarte ușor de utilizat, care îți poate satisface practic toate nevoile de tranzacționare.

Ca trader mai avansat, poți profita de setările intermediare sau avansate care adaugă straturi și caracteristici suplimentare la ceea ce poți face cu platforma atunci când vine vorba de plasarea comenzii, cum ar fi adăugarea „închiderii condiționate” și alte tipuri de comenzi.

Deși traderii mai avansați folosesc platforma Kraken Pro pentru funcții mai detaliate, în general, Kraken este o platformă de tranzacționare extrem de personalizabilă și ușor de navigat. Ambele platforme dispun de aplicații mobile pentru dispozitivele iOS și Android, cu aceleași capacități.

Relații clienți

Kraken pretinde că oferă unul dintre cele mai cuprinzătoare centre de asistență pentru clienți din industria crypto. Aceștia oferă asistență 24/7 tuturor utilizatorilor, în primul rând prin serviciul lor de chat live, care este disponibil permanent.

De asemenea, Kraken dispune de un centru de ajutor plin de răspunsuri cuprinzătoare la multe dintre cele mai frecvente întrebări, precum și ghiduri și informații despre toate aspectele ce țin de criptomonede și tranzacționarea activelor cripto.

Această infrastructură puternică este completată de o secțiune de educație Kraken, aflată într-o continuă creștere. Aici vei găsi o serie de materiale utile, articole și tutoriale foarte valoroase pentru un trader debutant. În plus, platforma oferă o gamă largă de ghiduri video și difuzează un podcast regulat pentru ca traderii să rămână tot timpul informați.

Concluzie

Kraken își menține reputația sa solidă de lungă durată pe toate fronturile. Platforma oferă tranzacționare într-o gamă largă de monede la unele dintre cele mai mici niveluri de comisioane pe care le poți găsi. De asemenea, oferă câteva caracteristici inovatoare, cum ar fi tranzacționarea în marjă și contracte futures pe care este posibil să nu le găsești în altă parte.

Procesul de înscriere la Kraken este rapid și convenabil, platforma oferind acum confortul suplimentar al achiziției instantanee de criptomonede cu cardul de credit sau de debit. Kraken este o bursă potrivită pentru traderii noi și chiar excelentă pentru cei mai experimentați.

Click aici pentru a vizita Kraken

6. Coinbase

Coinbase

Coinbase este unul dintre cele mai cunoscute schimburi de criptomonede din SUA și din întreaga lume. Bursa oferă în prezent peste 100 de criptomonede tranzacționabile, la peste 70 de milioane de utilizatori cu toate nivelurile de experiență. De când a fost fondată, în 2012, compania a progresat constant în industrie, oferind o gamă variată de funcții și active pe care traderii le pot accesa cu ușurință.

Pro

 • Platformă de tranzacționare foarte ușor de utilizat
 • Achiziție minimă de numai 2 USD
 • Mai multe metode de finanțare și retragere
 • Gamă largă de criptomonede pentru tranzacționare

Contra

 • Taxele sunt puțin mai mari decât ale concurenței
 • Serviciul pentru clienți poate fi dificil de contactat

Nivel de încredere

Cu aproape un deceniu de experiență în industria cripto, Coinbase și-a construit o reputație excelentă ca exchange sigur, aspect la care a contribuit decisiv faptul că stochează 98% din fondurile clienților în depozite ”la rece”. Nefiind accesibile prin internet, aceasta înseamnă că toate aceste fonduri sunt complet protejate de orice fel de amenințare.

În ceea ce privește platforma și tranzacționarea propriu-zisă, Coinbase folosește autentificarea cu doi factori pentru accesarea conturilor, împreună cu o opțiune de înscriere în whitelisting. Când este selectată această opțiune, aceasta înseamnă că criptomonedele pot fi retrase numai la un număr de adrese aprobate de tine.

De asemenea, soldurile de numerar din contul tău Coinbase sunt protejate de asigurarea FDIC de până la 250.000 USD per utilizator. Adaugă la aceasta faptul că platforma Coinbase are un volum trimestrial de tranzacții de peste 300 de miliarde de dolari, este disponibil în peste 100 de țări din întreaga lume și în toate statele SUA (mai puțin Hawaii), fiind listată public la NYSE.

Coinbase are un istoric puternic de conformitate și a funcționat într-o manieră transparentă de-a lungul existenței sale.

Produse de investiții Coinbase

Coinbase acceptă peste 100 de criptomonede, fiind adăugate noi criptomonede cu o anumită frecvență. Această gamă de active, alături de faptul că exchange-ul adaugă relativ frecvent criptomonede noi și populare pe măsură ce acestea devin disponibile, îl face o alegere foarte atrăgătoare pentru traderi.

Unele dintre cele mai populare active ce pot fi tranzacționate la Coinbase includ:

Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Dogecoin (DOGE), Solana (SOL), USD Coin (USDC), Cardano (ADA), Polkadot (DOT), SushiSwap (SUSHI), Shiba Inu (SHIB) ), Polygon (MATIC), Uniswap (UNI), ChainLink (LINK) și Tether (USDT).

După cum am menționat, există multe altele disponibile, selecția fiind întotdeauna într-o continuă expansiune. Având în vedere că bursa este una dintre cele mai tranzacționate din lume, lichiditatea nu este niciodată o problemă.

Comisioane și taxe Coinbase

Coinbase nu este cunoscut pentru comisioanele mici, dar acestea rămân competitive și extrem de accesibile pentru majoritatea traderilor. Structura de comisioane a platformei este oarecum complexă și depinde în principal de mărimea tranzacțiilor efectuate.

Prima taxă care trebuie luată în considerare este spread-ul Coinbase. Acesta este taxat cu 0,5% la achizițiile și vânzările de criptomonede. Acest spread se aplică tuturor activelor oferite la bursă. Pe lângă acest spread, există apoi o taxă Coinbase, în funcție de mărimea tranzacției tale. Aceasta este o taxă fixă ​​și începe de la 0,99 USD pentru tranzacții de 10 USD sau mai puțin și poate ajunge la maximum 2,99 USD pentru tranzacții între 50 USD și 200 USD. Tranzacțiile de peste 200 USD au o taxă bazată pe procente, cu o taxă de maker și de taker de 0,5% percepută pentru tranzacții de până la 10.000 USD.

Când vine vorba de comisioanele non-tranzacționare, plata prin contul tău bancar atrage o taxă de 1,49%, care este aceeași cu taxa pentru utilizarea portofelului tău USD Coinbase. De asemenea, ți se va percepe o taxă de 3,99% pentru utilizarea unui card de debit/credit pentru a efectua o achiziție și, deși transferurile ACH sunt gratuite, transferurile bancare sunt taxate cu 10 USD pentru transferurile de intrare și 25 USD pentru transferurile de ieșire. Nu în ultimul rând, este posibilă o achiziție minimă de doar de 2 USD și o limită de tranzacție zilnică de 25.000 USD.

Platforma de tranzacționare Coinbase

Coinbase oferă două platforme de tranzacționare separate. Acestea sunt: platforma standard de tranzacționare Coinbase și platforma Coinbase Pro. Platforma standard Coinbase este extrem de ușor de utilizat și a fost concepută având în vedere toate nivelurile de trader. Aici vei putea accesa toate caracteristicile cheie așteptate de la o platformă de tranzacționare, cum ar fi instrumente de grafică și indicatori, inclusiv posibilitatea de a seta tipul de comandă. Taxele Coinbase pentru o anumită tranzacție sunt, de asemenea, afișate clar atunci când plasezi o comandă.

Deși este accesibil tuturor traderilor, Coinbase Pro este potrivit pentru utilizatorii mai avansați. Principala diferență cu această platformă de tranzacționare este atunci când vine vorba de tipurile de comenzi. Atât ordinele limită, cât și ordinele stop pot fi plasate folosind Coinbase Pro. Acestea nu sunt disponibile în prezent prin platforma standard.

Tranzacționarea mobilă cu Coinbase este posibilă cu ajutorul aplicaței lor, foarte populară în rândul traderilor. Această aplicație mobilă este disponibilă pe iOS și Android și oferă aceleași caracteristici ca versiunea web, fără pierderea funcționalității.

Relații clienți

Fiind o companie atât de importantă, Coinbase are un departament puternic de asistență pentru clienți. Acesta este accesat în principal prin intermediul site-ului lor web. Aici poți vizita centrul de ajutor, unde poți găsi răspunsuri la majoritatea întrebărilor dintr-o serie de subiecte.

Dacă nu găsești răspunsul aici, poți lua legătura cu echipa de asistență printr-un sistem de tickete sau poți încerca să utilizezi funcția de chat live din cadrul site-ului web. De asemenea, sunt disponibile mai multe numere de telefon ce pot fi apelate în cazul în care contul tău este blocat.

Click aici pentru a vizita Coinbase

Concluzie

Coinbase este o companie de renume mondial și una dintre cele mai bune platforme de criptomonede. Accesibil în întreaga lume și în toate statele SUA, în afară de Hawaii, Coinbase este o alegere demnă de încredere și sigură pentru toți utilizatorii. Exchange-ul oferă o gamă excelentă de active cu toate opțiunile populare disponibile și aproape că poate garanta un volum mare de tranzacționare cu atât de multe milioane de utilizatori în fiecare zi. De asemenea, cele două platforme Coinbase fac tranzacționarea cu criptomonede foarte accesibilă pentru toate tipurile de utilizatori.

Deși taxele mai mari sunt adesea un aspect evidențiat al platformei, serviciul pe care îl oferă traderilor din întreaga lume este de un standard foarte înalt și se poate compara favorabil cu alte burse de top din industrie.