Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
De aici cumperi crypto foarte ușor →

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Prețurile criptomonedelor majore au crescut cu până la 16% miercuri, 23 februarie 2022, după aproape o săptămână de scădere.

Tokenurile LUNA de la Terra și ADA de la Cardano au crescut cu până la 16% în ultimele 24 de ore, fiind criptomonedele cu cea mai mare creștere din ultima perioadă.

Creșterea de 16% a LUNA a fost susținută de Luna Foundation Guard (LFG) cu sediul în Singapore, o organizație nonprofit care sprijină creșterea ecosistemului Terra. Fundația a declarat că a strâns 1 miliard de dolari prin vânzarea LUNA către mai multe criptofonduri și investitori influenți.

Runda de finanțare, printre cele mai mari de până acum în cercurile cripto, va fi direcționată către construirea unei rezerve valutare denominate în Bitcoin pentru UST, o monedă stabilă bazată pe algoritmi în ecosistemul Terra.

LUNA a atins rezistența la nivelul de 58 USD după creșterea de marți. Prețurile s-ar putea muta la nivelul de 60 USD dacă se mențin peste 58 USD, dar respingerea ar putea însemna o revenire la nivelul de 48 USD de săptămâna trecută.

ADA a recuperat nivelul de 0,90 USD miercuri dimineață, după o vânzare la nivelul de 0,81 USD în weekend. Nu există rezistență imediată la nivelurile actuale, sugerând că prețurile s-ar putea muta la nivelul de 1 USD dacă activitatea curentă de cumpărare continuă. ADA a scapat sub suportul de 1 USD saptămâna trecută, un nivel pe care l-a mentinut in ultimele saptamani din ianuarie.

Criptomonedele cresc pe măsură ce piețele globale își revin

Recuperarea a venit după o vânzare a activelor de risc în ultima săptămână cauzată de conflictul în curs de desfășurare între Rusia și Ucraina. Bitcoin a scăzut cu 12% la aproape 36.600 USD, un nivel observat anterior la jumătatea anului 2021. Prețurile ADA au scăzut cu 16%, iar ETH, AVAX de la Avalanche și DOT de la Polkadot au înregistrat o scădere de 14%.

Capitalizarea pieței cripto a scăzut de la 2 trilioane de dolari la 1,7 trilioane de dolari săptămâna trecută, deoarece piețele globale au reacționat la efectele macroeconomice ale tensiunilor Rusia-Ucraina, ale inflației și ale politicilor Rezervei Federale din SUA. S&P 500 a scăzut timp de două zile de la începutul acestei săptămâni, iar acum a scăzut cu peste 10% față de maximele absolute de la începutul anului 2022.

Marți seara, SUA au impus sancțiuni Rusiei. Președintele Joe Biden a declarat că țara „a tăiat guvernul Rusiei de la finanțarea occidentală” și a amenințat cu pași mai duri dacă Rusia „își continuă agresiunea”.

Contractele futures pe piețele asiatice și europene au crescut miercuri după anunțul sancțiunii. Indicele MSCI Asia Pacific a crescut cu 0,3%, în timp ce Stoxx Europe 600 a crescut cu 0,8%. Contractele futures pe trackerul companiei de tehnologie din SUA Nasdaq 100 au crescut cu 1,1%.

Observatorii pieței rămân precauți

În ciuda saltului de miercuri, unii profesioniști ai pieței cripto au spus că sentimentul macroeconomic actual nu este favorabil pentru susținerea mișcărilor ascendente.

„Mediul actual, care amestecă incertitudinea în jurul inflației, ratelor dobânzilor și riscurilor geopolitice, va continua probabil să aibă un impact asupra piețelor criptografice”, a declarat Jordi Muñoz, CEO al PotionLabs, într-un e-mail către CoinDesk.

„Ne așteptăm ca turbulențele de pe piețe să continue în timp ce riscurile geopolitice, ale ratelor dobânzilor și ale inflației se vor desfășura pe deplin. Acest lucru poate continua să afecteze piețele cripto, dar rămânem optimiști în ceea ce privește valoarea pe termen lung a piețelor cripto”, a adăugat Muñoz.

Alex Kuptsikevich, analist financiar senior la FxPro, scrie că „Până acum, revenirea activelor riscante, care includ criptomonede, poate fi considerată o mișcare în cadrul unui trend descendent”, a spus el într-un e-mail către CoinDesk.

Sursa: Coindesk.com

Adaugă Comentariu