Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Obțineți 100 USDT în crypto »

Prețul BTC a scăzut brusc sub un nivel de suport cheie, dar datele arată că scăderea din 6 aprilie ar putea fi o altă oportunitate de cumpărare pentru tauri.

Bitcoin (BTC) s-a luptat să spargă rezistența de 47.000 de dolari și chiar și cu scăderea sub 44.000 de dolari din 6 aprilie, există încă dovezi tot mai mari că structura pieței este sănătoasă.

Pe 3 decembrie 2021, Bitcoin a inițiat o corecție de 25,6% care a durat 18 ore și a culminat cu un minim de 42.360 USD. Patru luni mai târziu, prețul a rămas cu 18% sub cei 56.650 USD, pe 2 decembrie 2021.

Multe lucruri s-au schimbat în acea perioadă, iar dovezi concrete vin din alte secțiuni ale sectorului. Între 15 februarie și 2 aprilie 2022, firma de dezvoltare software pentru companii MicroStrategy a anunțat achiziția a 4.197 Bitcoin.

Fluxurile către fondurile tranzacționate la bursă (ETF) de Bitcoin au atins, de asemenea, un maxim istoric, potrivit datelor de la Glassnode. Aceste vehicule de investiții din Canada și-au crescut deținerile cu 6.594 BTC din ianuarie, până la un maxim istoric de 69.052 BTC în gestiune. Purpose Bitcoin ETF, un instrument spot, are în prezent active în valoare de 1,68 miliarde USD.

În valul de cumpărători recenti se numără Terra’s Luna Foundation Guard (LFG), care are misiunea de a achiziționa BTC în valoare de 3 miliarde de dolari ca rezervă pentru stablecoin-ul TerraUSD (UST).

Datele CoinMetrics arată că oferta activă anuală de Bitcoin a atins 36,8% pe 5 aprilie, cel mai scăzut nivel din septembrie 2010.

Bitcoin aprovizionare activa de 1 an
Sursa: CoinMetrics

Graficul arată cum deținătorii „mână de diamant” nu și-au mutat monedele în ultimele 12 luni.

Piețele futures arată că traderii sunt incomozi la apropierea BTC de 47.000 USD.

Pentru a înțelege modul în care sunt poziționați traderii profesioniști, inclusiv balenele și formatorii de piață, să ne uităm la datele pieței futures și opțiuni ale Bitcoin. Indicatorul de bază măsoară diferența dintre contractele futures pe termen lung și nivelurile actuale ale pieței spot.

Prima anualizată futures Bitcoin ar trebui să fie cuprinsă între 5% și 12% pentru a compensa traderii pentru „blocarea” banilor timp de două până la trei luni până la expirarea contractului. Nivelurile sub 5% sunt extrem de bearish, în timp ce cifrele de peste 12% indică optimism.

Prima anualizată pe futures pe 3 luni Bitcoin
Sursa: Laevitas.ch

Graficul de mai sus arată că această valoare a scăzut sub 5% pe 11 februarie, reflectând lipsa cererii traderilor pentru poziții lungi (bull) cu efect de pârghie. Sentimentul s-a schimbat pe 26 martie, după ce rata de bază a recâștigat pragul „neutru” de 5%. Chiar dacă acest lucru s-a întâmplat, potrivit primei futures, nu există semne de încredere din partea traderilor profesioniști.

Sursa articol: Cointelegraph.com

Adaugă Comentariu