Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Criptomonede care vor crește →

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Similar cu protocolul Lido și Anchor, pSTAKE aduce miza lichidă ecosistemului Cosmos și permite deținătorilor de ATOM și XPRT să se integreze DeFi la un nivel mai profund.

Una dintre cele mai semnificative tranziții care au avut loc pentru ecosistemul cripto de la lansarea Bitcoin (BTC) a fost dominația tot mai mare a protocoalelor Proof of stake (PoS) asupra modelului de Proof of work (PoW), în primul rând datorită cerințele energetice ale modelului PoW și preocupării cu privire la impactul său asupra mediului.

Pe măsură ce mai multe proiecte se lansează sau tranzitează la modelul PoS, a apărut o nouă clasă de protocoale care se concentrează pe oferirea de opțiuni lichide de miză care permit deținătorilor de jetoane să profite de valoarea deținută în jetoanele lor mizate, câștigând în același timp un randament pentru blocarea activelor lor în rețea.

pSTAKE Finance este una dintre aceste platforme. Să aruncăm o scurtă privire asupra obiectivului său pe termen lung de a adăuga utilitate modelului proof-of-stake și a modului în care acesta diferă de protocoalele similare.

Proiectul pSTAK face parte din protocolul Persistence (XPRT), un stake tehnologic multi-chain care acceptă Cosmos (ATOM), Ethereum (ETH) și alte lanțuri bazate pe Tendermint. Misiunea pe termen lung a Persistence este de a crea un ecosistem de produse Web3 cu mai multe lanțuri, concepute pentru a stimula lichiditatea globală și pentru a permite schimbul de valoare simplificat.

Proiectul a primit un impuls în noiembrie 2021, după ce a finalizat cu succes o rundă de finanțare inițială de 10 milioane USD de la investitori precum Three Arrows Capital, Galaxy Digital, Coinbase Ventures și Alameda Research.

Fondurile strânse în timpul rundei de început au fost folosite pentru a furniza rezervele necesare pentru a iniția miza de lichiditate pe protocol și pentru a se asigura că există suficientă lichiditate pentru ca utilizatorii să se implice în platformă.

De la lansare, pSTAKE a oferit miza lichidă pentru Cosmos și XPRT, care au randamente anuale de 12%, respectiv 32%. Utilizatorii care depun ATOM sau XPRT pe protocol primesc stkATOM sau stkXPRT în schimb, care pot fi apoi utilizate pentru diverse funcții în finanțe descentralizate (DeFi), inclusiv împrumuturi.

Potrivit datelor de la Defi Llama, protocolul pSTAKE are în prezent o valoare totală blocată (TVL) de 48,63 milioane USD.

Sursa: Cointelegraph.com

Adaugă Comentariu