Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Obțineți 100 USDT în crypto »

Extinderea sancțiunilor vine după ce comisia a anunțat în februarie că va scoate mai multe bănci rusești din rețeaua de plăți transfrontaliere SWIFT.

Comisia Europeană a clarificat că activele cripto vor fi vizate ca sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei și Belarusului, ca răspuns la conflictul militar din Ucraina.

Într-o declarație de miercuri, 9 martie 2022, Comisia Europeană a declarat că statele membre au convenit să modifice reglementările cu scopul de a se asigura „și mai eficient că sancțiunile rusești nu pot fi eludate, inclusiv prin Belarus”. Comisia a spus că activele criptografice intră în domeniul de aplicare a „titlurilor de valoare transferabile”, adăugând că împrumuturile și creditele oferite folosind cripto nu vor fi permise ca parte a acestor măsuri financiare restrictive.

Extinderea sancțiunilor vine după ce comisia a anunțat în februarie că va elimina mai multe bănci rusești din rețeaua de plăți transfrontaliere SWIFT – măsuri care nu specificau cum vor viza și zona cripto la momentul respectiv. Comisia pentru Economie și Afaceri Monetare a Parlamentului European se pregătește, de asemenea, să susțină luni un vot asupra unui cadru de reglementare pentru criptoactivele din Uniunea Europeană.

Atât Statele Unite, cât și Uniunea Europeană au sugerat că vor analiza posibilitatea ca Rusia să folosească monedele virtuale pentru a se sustrage sancțiunilor pe care unii le-au descris drept „război economic”. Miercuri, președintele american Joe Biden a semnat un ordin executiv care va cere agențiilor guvernamentale să coordoneze și să consolideze politica privind un cadru național pentru cripto, precum și să exploreze potențiala lansare a unei monede digitale a băncii centrale – ordinul a menționat riscurile eludării sancțiunilor.

Pe lângă acțiunile parlamentarilor, companiile private, de la lanțul de fast-food McDonald’s până la marile companii de carduri de credit, inclusiv Visa și Mastercard, au anunțat că vor reduce sau vor opri complet operațiunile în Rusia și Belarus, ca răspuns la situația din Ucraina. Platforma de criptomonede Binance a mai spus marți că nu va mai putea prelua plăți de la cele două carduri de credit majore emise în Rusia.

Sursa: Cointelegraph.com

Adaugă Comentariu