Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Obțineți 100 USDT în crypto »

21Shares a trimis cererea spot Bitcoin ETF la Ark Investment Management în iunie 2021 pentru listare la bursa Cboe BZX.

Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din Statele Unite (SEC) a respins oficial cererea pentru fondul tranzacționat la bursă (ETF) ARK 21Shares Bitcoin.

Într-o declarație de joi, SEC a respins o propunere de modificare a regulilor de la Chicago Board Options Exchange sau Cboe, BZX Exchange pentru a lista și tranzacționa acțiuni ale ARK 21Shares Bitcoin (BTC) ETF. SEC a spus că modificarea propusă a regulilor, publicată inițial pentru comentarii în Registrul Federal în august 2021, nu va fi „concepută pentru a preveni actele și practicile frauduloase și manipulative” și nici pentru a „proteja investitorii și interesul public”.

SEC a spus că Bursa Cboe BZX nu a îndeplinit cerințele de listare a unui produs financiar în conformitate cu regulile sale de practică, precum și cu cele ale Legii de schimb. În conformitate cu aceste restricții, bursele crypto care doresc să listeze un ETF Bitcoin trebuie să aibă „un acord cuprinzător de partajare a supravegherii cu o piață reglementată de dimensiune semnificativă legată de activele Bitcoin subiacente sau de referință”.

21Shares, un emitent de produse tranzacționate la bursă cu sediul în Europa, a depus cererea spot Bitcoin ETF la Ark Investment Management în iunie 2021 pentru listare la Bursa Cboe BZX sub simbolul ARKB. SEC a avut 180 de zile pentru a lua o decizie sau pentru a deschide oferta pentru comentarii publice. În ianuarie 2022, organismul de reglementare și-a extins fereastra de deliberare până în aprilie.

Până în prezent, SEC nu a aprobat nicio cerere de cripto ETF spot pentru listarea acțiunilor în Statele Unite, dar a dat undă verde vehiculelor de investiții legate de futures BTC, inclusiv oferte de la ProShares, VanEck și Valkyrie. În octombrie 2021, 21Shares a fost unul dintre cei mai mari emitenți instituționali de produse cripto, cu peste 2 miliarde de dolari în active sub administrare raportate.

Grayscale, unul dintre următorii administratori de active care ar putea auzi o decizie a organismului de reglementare ”la fața locului” Bitcoin ETF, a lansat o campanie în februarie menită să încurajeze investitorii americani să trimită comentarii la SEC. Se așteaptă ca autoritățile de reglementare să ia o decizie cu privire la Grayscale pentru ca acesta să-și transforme Bitcoin Trust într-un ETF BTC spot până pe 6 iulie.

Știrea a apărut inițial pe Cointelegraph.com

Adaugă Comentariu