Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Prețul sau valoarea criptomonedelor poate crește sau scădea rapid în orice moment și poate chiar să scadă la zero. Riscul de pierdere la deținerea criptomonedelor poate fi substanțial. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții. Vă rugăm să faceți propria cercetare și documentare înainte de a lua orice decizie de a investi în criptomonede.

Cumpără criptomonede »
Advertisement

 

Prețul BTC este în cădere liberă, iar datele sugerează că urșii vor menține presiunea până la expirarea opțiunilor din 8 aprilie.

Unii analiști susțin că Bitcoin (BTC) a crescut prea repede și prea devreme, iar slăbiciunea pe care o vedem pe 7 aprilie este rezultatul acestui fapt. În prezent, o nouă variantă COVID-19 a determinat guvernul chinez să pună în aplicare restricții severe în Shanghai și alte orașe majore, iar preocupările persistente de reglementare continuă să slăbească sentimentul în sectorul cripto.

O altă evoluție îngrijorătoare este votul Comisiei pentru Afaceri Economice și Monetare (ECON) al Parlamentului European din 31 martie pentru actualizarea reglementărilor în ceea ce privește capacitatea platformelor de schimb de a face față portofelelor cripto fără custodie.

În cazul în care proiectul de reglementare ar ajunge în faza legislativă în lunile următoare, ar impune cerințe stricte de dezvăluire a tranzacțiilor pentru toate platformele de criptomonede cu activitate în Uniunea Europeană.

Graficul prețului pe o zi Bitcoin/USD
Graficul prețului pe o zi Bitcoin/USD. Sursa: TradingView

Însă nu totul a fost negativ pentru Bitcoin, deoarece costul deplasării Bitcoin în rețea a atins minimul istoric din ultimul deceniu, potrivit cercetării Galaxy Digital. Taxa medie de tranzacție Bitcoin a scăzut la 0,00001292 Bitcoin (0,59 USD) în 2022, cea mai mică din ultimii 11 ani.

Potrivit analistului Glassnode on-chain James Check, „batching-ul și Segwit fac cu siguranță parte din acest mix”, deoarece au capacitatea de a crește numărul de tranzacții care se potrivesc într-un bloc.

Taurii au fost luați prin surprindere

Scăderea Bitcoin sub 45.000 de dolari pe 6 aprilie i-a luat prin surprindere pe tauri, deoarece doar 8% din pariurile pe opțiunea call (buy) pentru 8 aprilie au fost plasate sub acest nivel de preț.

Urșii ar fi putut fi păcăliți de recenta încercare de a depăși 48.000 de dolari pe 29 martie și acest lucru se arată în pariurile lor pentru opțiunile de 610 milioane de dolari care expiră pe 8 aprilie, care ajung până la 65.000 de dolari.

Opțiunile Bitcoin cumulează dobânda deschisă pentru 8 aprilie
Opțiunile Bitcoin cumulează dobânda deschisă pentru 8 aprilie. Sursa: CoinGlass

O viziune mai amplă folosind raportul call-to-put de 0,97 arată pariuri echilibrate între standurile de dobândă deschisă de call (buy) de 300 de milioane de dolari și opțiunile de vânzare (sell) de 310 de milioane de dolari. Acum, că Bitcoin este din nou sub 45.000 USD, majoritatea acestor pariuri optimiste vor deveni fără valoare.

De exemplu, dacă prețul Bitcoin rămâne sub 45.000 USD la 8:00 am UTC pe 8 aprilie, doar 24 milioane USD din aceste opțiuni de apelare (cumpărare) vor fi disponibile. Această diferență apare deoarece dreptul de a cumpăra Bitcoin la 50.000 USD, dacă se tranzacționează sub acest nivel la expirare, este lipsit de utilitate.

Urșii urmăresc un profit de 145 de milioane de dolari

Mai jos sunt enumerate cele mai probabile patru scenarii bazate pe acțiunea curentă a prețului. Numărul de contracte de opțiuni disponibile pe 8 aprilie pentru instrumentele call (bull) și put (bear) variază, în funcție de prețul de expirare. Dezechilibrul care favorizează fiecare parte alcătuiește profitul teoretic:

Între 42.000 USD și 44.000 USD: 250 de apeluri față de 3.650 de posturi. Rezultatul net favorizează instrumentele put (bear) cu 145 milioane USD.

Între 44.000 USD și 45.000 USD: 550 de apeluri față de 2.800 de posturi. Rezultatul net favorizează urșii cu 100 de milioane de dolari.

Între 45.000 USD și 46.000 USD: 700 de apeluri față de 2.150 de posturi. Rezultatul net beneficiază de opțiunile de vânzare cu 60 de milioane de dolari.

Între 46.000 USD și 47.000 USD: 1.800 de apeluri față de 1.500 de posturi. Rezultatul net este echilibrat între instrumentele call (cumpărare) și put (vânzare).

Această estimare brută ia în considerare opțiunile call utilizate în pariurile urcătoare și opțiunile put exclusiv în tranzacțiile de la neutru la urs. Chiar și așa, această simplificare excesivă nu ține cont de strategiile de investiții mai complexe.

De exemplu, un trader ar fi putut vinde o opțiune de sell, câștigând efectiv expunere pozitivă la Bitcoin peste un anumit preț, dar, din păcate, nu există o modalitate ușoară de a estima acest efect.

Urșii au stimulente pentru a suprima prețul Bitcoin

Urșii Bitcoin trebuie să împingă prețul sub 44.000 USD pe 8 aprilie pentru a-și asigura un profit de 145 milioane USD. Pe de altă parte, cel mai bun scenariu al taurilor necesită un câștig de 4,3% din zona actuală de 44.200 USD până la 46.000 USD pentru a echilibra balanța.

Taurii Bitcoin aveau 65 de milioane de dolari în poziții long cu efect de levier lichidate pe 6 aprilie, așa că probabil au mai puține resurse pentru a împinge prețul mai sus pe termen scurt. Acestea fiind spuse, urșii vor încerca probabil să suprime prețul BTC sub 45.000 USD înainte de expirarea opțiunilor din 8 aprilie.

Sursa articol: Cointelegraph.com

 

Adaugă Comentariu