Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

Obțineți 100 USDT în crypto »

Cel mai recent raport al Grayscale Investments – „Reimagining the Future of Finance” – definește economia digitală ca „intersecția dintre tehnologie și finanțe care este din ce în ce mai definită de spațiile, experiențele și tranzacțiile digitale”.

Având în vedere acest lucru, nu ar trebui să fie surprinzător faptul că multe instituții financiare au început să ofere servicii care permit clienților accesul la Bitcoin (BTC) și la alte active digitale.

Anul trecut a fost înregistrat un aflux de instituții financiare care încorporează suport pentru custodia cripto-activelor. De exemplu, Bank of New York Mellon, sau BNY Mellon, a anunțat în februarie 2021 că intenționează să dețină, să transfere și să emită Bitcoin și alte criptomonede în calitate de administrator de active în numele clienților săi. Michael Demissie, șeful activelor digitale și soluțiilor avansate la BNY Mellon, a declarat pentru Cointelegraph că BNY Mellon avea active totale în custodie și/sau administrare de 46,7 trilioane USD și 2,4 trilioane USD în active gestionate la 31 decembrie 2021.

Pe urmele lui BNY Mellon, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), a declarat în iunie 2021 că va oferi servicii de tranzactionare criptomonede și custodie Bitcoin în Elveția. Apoi, în octombrie anul trecut, U.S. Bank – a cincea cea mai mare bancă de retail din Statele Unite – a anunțat lansarea serviciului său de custodie de criptomonede pentru investitorii instituționali.

Alex Tapscott, director general al Ninepoint Digital Asset Group, a declarat pentru Cointelegraph că băncile din Statele Unite se străduiesc să lanseze custodia de cripto-active din 2020. „Activele cripto sunt o clasă de active de 2 trilioane de dolari, iar custodia de cripto-active este o afacere mare.” Tapscott a adăugat că anul trecut a fost un moment de cotitură pentru multe instituții financiare, menționând că, pe 22 iulie 2020, Office of the Comptroller of the Currency din SUA a scris o scrisoare prin care acordă permisiunea băncilor autorizate la nivel federal de a furniza servicii de custodie pentru criptomonede. Ca urmare, multe bănci tradiționale au început să încorporeze servicii de custodie cripto în 2021.

Sursa: Cointelegraph.com

Adaugă Comentariu