Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Cumpără crypto →

Investițiile în criptoactive sunt extrem de volatile și nereglementate în unele țări din UE. Nu există protecție pentru consumatori. Se pot aplica taxe pe profituri.

Armata rusă a început joi dimineață (24 februarie 2022) o operațiune militară în Ucraina, lucru confirmat de sunetul exploziilor de rachete în jurul mai multor zone, inclusiv capitala Kiev. Ca răspuns, piețele au scăzut.

La nivel global, criptomonedele și piețele bursiere s-au prăbușit după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat într-o emisiune națională că armata sa va conduce o „operație militară specială” în Ucraina.

Pe măsură ce soarele a început să răsară în Ucraina, armata rusă a lansat rachete în jurul mai multor zone ale țării, printre care capitala Kiev și orașul Harkov.

Prețul Bitcoin (BTC) a scăzut cu 7,26%, la 35.000 USD, potrivit Cointelegraph Markets Pro. Ether (ETH) a scăzut cu 9,48%, iar XRP a scăzut cu 9,24%. De asemenea, capitalizarea globală a pieței cripto a scăzut cu 8,25%, până la 1,58 trilioane de dolari.

Volatilitatea crește pe alți indici financiari globali majori, S&P 500 (GSPC) și Dow Jones Industrial Average (DJI) în scădere cu aproape 2% în ultima oră.

Cofondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, care și-a trăit primii șase ani din viață în Kolomna, Rusia, a scris pe Twitter la aproximativ 4 dimineața UTC, în rusă, că este:

„Foarte supărat de decizia lui Putin de a renunța la posibilitatea unei soluții pașnice a disputei cu Ucraina și de a intra în război. Aceasta este o crimă împotriva poporului ucrainean și rus. Vreau să urez tuturor siguranță, deși știu că nu va exista securitate. Glorie Ucrainei.” (conform unei traduceri aproximative)

Consilierul agregatorului Atlas DEX, Altcoin Sherpa, a scris pe Twitter că accentul ar trebui să fie pus pe oamenii implicați și nu pe efectul asupra piețelor.

Prețul petrolului a crescut la 99,50 USD ca răspuns la acțiunile Rusiei. Gazda podcastului și investitorul cripto Anthony „Pomp” Pompliano a subliniat că, deoarece Rusia este al treilea producător de petrol din lume, „impactul acestei situații va fi resimțit la nivel global”.

Sursa: Cointelegraph.com

Leave a comment

Cumpără crypto →

Investițiile în criptoactive sunt extrem de volatile și nereglementate în unele țări din UE. Nu există protecție pentru consumatori. Se pot aplica taxe pe profituri.