Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

Neo (NEO): preț, platforme trading, păreri, predicții

Criptomonede care vor crește →

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

 • neo
 • NEO
  (NEO)
 • Price
  $13.17
 • Market Cap
  $928.68 M

Ce este Neo (NEO)?

Criptomoneda Neo (NEO)

NEO este una dintre cele mai bune criptomonede din lume, o monedă ce a reușit să capteze imaginația piețelor asiatice chiar și în perioadele de maximă incertitudine privind reglementarea activelor cripto. Datorită muncii asidue a dezvoltatorilor și participării comunității, ecosistemul NEO este astăzi mai vibrant ca niciodată.

În esență, NEO este un proiect blockchain non-profit, bazat pe comunitate, care a intrat pe piață pentru a oferi dezvoltatorilor Dapp o platformă ușor de utilizat. Mai exact, NEO este un blockchain și o criptomonedă open-source. Conform cărții albe a companiei, NEO funcționează ca o „rețea distribuită pentru economia inteligentă”.

Vrei să adaugi Neo (NEO) în portofoliul tău cripto?

Suport din partea autorităților chineze

NEO a fost primul proiect blockchain din China care a primit aprobarea din partea autorităților de reglementare. Interesant este că guvernul chinez chiar a îmbrățișat proiectul, asta după ce a interzis complet tranzacționarea de criptomonede în țară. Compania din spatele NEO este una dintre puținele care au primit permisiunea să opereze în China în acest moment. Acest sprijin și sentimentul naționalist din spatele proiectului i-au determinat pe mulți să numească proiectul „Ethereum chinezesc”.

Ce probleme rezolvă NEO

NEO încearcă să abordeze o multitudine de probleme cu care se confruntă piața. În primul rând, NEO este menit să acționeze ca o alternativă mai flexibilă la Ethereum. Compania utilizează o filozofie care evaluează alegerile de proiectare pe un spectru multivariat. În acest fel, Neo își poate ajusta abordarea de piață în consecință.

De exemplu, dezvoltatorii NEO pot decide, pe baza fiecărui caz de utilizare particular, ce nivel de descentralizare/centralizare este cel mai potrivit pentru un proiect. Ei pot, de asemenea, să emită judecăți similare asupra altor aspecte importante, cum ar fi nivelul de guvernanță în lanț/în afara lanțului. Aceste opțiuni oferă NEO mai multe scenarii de utilizare pentru adoptarea pe scară largă atât în ​​sectorul comercial, cât și în cel guvernamental

Cum funcționează NEO

Blockchain-ul NEO poate găzdui o mare varietate de active digitale. De exemplu, rețeaua oferă suport complet pentru activele blockchain, identitatea digitală și contractele inteligente. Platforma poate suporta aplicații descentralizate (dApp) de toate tipurile, tokenizarea activelor din lumea reală și ofertele inițiale de monede.

Two Heads

NEO este o platformă publică care folosește și rețeaua Onchain pentru a crea un scenariu optim de guvernare. Interoperabilitatea rețelelor extinde acoperirea platformei la noi culmi. De asemenea, NEO combină comunitățile acestor proiecte pentru a stimula evoluțiile din rețea.

Onchain

Onchain a fost fondată în China în cursul anului 2014. Această companie privată de tip blockchain este cel mai bine cunoscută pentru concentrarea pe sectorul guvernamental și pe întreprinderile mari. De asemenea, platforma este renumită pentru tehnologia de arhitectură de rețea descentralizată (DNA). Acest protocol simplifică crearea de blockchain-uri publice și private.

Două jetoane

NEO utilizează un sistem cu două niveluri pentru a oferi rețelei mai multă flexibilitate pentru utilizatori și dezvoltatori. Ecosistemul se bazează atât pe jetoane NEO, cât și pe GAS. În total, firma va emite 100 de milioane de unități din fiecare token. În prezent sunt în circulație 70.538.831 NEO, ceea ce reprezintă 71% din oferta totală.

Criptomoneda NEO

NEO este criptomoneda nativă a blockchain-ului NEO. Tokenul reprezintă o cotă de proprietate în blockchain-ul NEO și joacă un rol decisiv în procesul de guvernare. De asemenea, NEO permite comunității să creeze blocuri și să gestioneze rețeaua.

De ramarcat faptul că NEO are unități indivizibile și nu poate fi împărțit ca și alte monede, cum ar fi Ethereum. Motivul din spatele acestei decizii este că fiecare monedă este menită să acționeze ca o singură acțiune în blockchain-ul NEO. La fel ca și acțiunile, aceste monede nu se pot descompune în unități mai mici.

Criptomoneda GAS

GAS este tokenul de utilitate pentru rețeaua NEO. Acest token era cunoscut anterior ca ANC-Antcoins. În ecosistem, GAS funcționează ca Ether în rețeaua Ethereum. Dezvoltatorii folosesc GAS pentru tranzacțiile în rețea. În plus, utilizatorii primesc recompense în criptomonede GAS.

GAS este generat la o rată de 8 GAS per bloc. Rețeaua reduce automat numărul de recompense per bloc după două milioane de blocuri confirmate. Utilizatorii pot tranzacționa GAS cu alte criptomonede, cum ar fi Bitcoin, Litecoin sau Ethereum. De asemenea, aceștia își pot converti criptomonedele GAS în NEO, în mod direct.

Codarea contractelor inteligente

NEO oferă dezvoltatorilor acces la o mașină virtuală puternică care simplifică cele mai critice componente ale programării smart contract. De exemplu, dezvoltatorii nu trebuie să învețe un nou limbaj de codare pentru a utiliza platforma. Rețeaua permite contracte inteligente în C#, Java, Python, plus o mare varietate de alte limbaje de codare. În acest fel, rețeaua poate găzdui dezvoltatori din întreaga industrie.

Consens

NEO introduce lumea în mecanismul de consens Delegated Byzantine Fault Tolerance (dBFT). În acest mecanism există anumite noduri cunoscute sub numele de Bookkeepers. Acești contabili digitali realizează verificările blocurilor iar datele sunt difuzate pe blockchain. Se ajunge la consens numai atunci când două treimi dintre nodurile din rețea sunt de acord cu versiunea blockchain-ului unui contabil.

Debit mai rapid

Mecanismul de consens dBFT este rapid, chiar foarte rapid. Acesta poate gestiona mai mult de 1.000 de tranzacții pe secundă. Prin comparație, Bitcoin gestionează aproximativ șase tranzacții pe secundă (tps) iar Ethereum face față cu greu la un debit de 12 tps. În mod impresionant, NEO încearcă să-și împingă rata tps către noi culmi cu următoarea sa actualizare. Scopul actualizării este de a duce rețeaua la 10.000 de tranzacții pe secundă!

Upgrade de guvernare

În mai 2020, dezvoltatorii din spatele NEO au propus o actualizare majoră a rețelei, ce ar introduce un nou model de guvernare. Noua strategie le-ar permite deținătorilor de monede să voteze pentru un comitet format din 21 de membri guvernanți. Acești membri au responsabilitatea de a reprezenta comunitatea și dobândesc capacitatea de a vota diferiți parametri modificabili ai blockchain-ului plus alte modificări ale codării rețelei.

Propunerea sugerează ca persoanele care votează pentru acești membri să primească recompense suplimentare în GAS. Această recompensă este un mijloc de a mulțumi membrilor pentru participarea lor la procesul de guvernare. Propunerea prevede că din cei 21 de membri guvernanți aleși, șapte vor deveni și noduri de consens.

Ca nod de consens, responsabilitățile lor se vor extinde la validarea blocurilor. În plus, acești șapte membri obțin drepturi de veto. Pentru a lua o decizie de veto, nodurile de consens trebuie să obțină sprijinul a două treimi din membrii comunității.

Istoria NEO

NEO a intrat pe piață sub numele de Antshares încă din februarie 2014, o companie fondată de Erik Zhang și Da Hongfei, doi dezvoltatori pasionați de tehnologia blockchain. În acest timp, criptomoneda reală a trecut sub Antshares (ANS). În 2014, cei doi dezvoltatori și-au extins viziunea prin crearea Onchain.

În aprilie 2016, NEO își lansează oficial cartea albă. Lucrarea a evidențiat beneficiile și aspectele tehnice ale dBFT (delegated Byzantine Fault Tolerance). La acea vreme, acesta a fost primul mecanism de consens născut în China. Ca atare, a primit o mare acoperire mediatică în regiune.

Mai târziu în același an, în august 2016, NEO a intrat pe piață printr-un ICO. Evenimentul a fost un succes major, proiectul obținând peste 4,5 milioane de dolari în finanțare. Aceste fonduri au fost destinate extinderii în continuare a strategiei NEO în regiune. O lună mai târziu, în septembrie, Onchain a stabilit un parteneriat strategic tehnologic cu Microsoft. Acordul a implicat o cooperare pe mai multe proiecte.

În iunie 2017, Antshares a fost rebranduit sub numele NEO, moment în care criptomoneda a primit și primul său suport din SUA. Mai exact, moneda a fost listată pe Bittrex. Anul următor, platforma de identificare digitală VALID a anunțat un parteneriat strategic cu NEO.

NEO3 upgrade

Este de așteptat ca upgrade-ul NEO3 să fie cel mai mare pas tehnologic al companiei până în prezent. Pe lângă introducerea noilor modele de guvernare, upgrade-ul va aduce mai multă interoperabilitate în sector. Mai exact, platforma va câștiga mai multe capacități cross-chain. În prezent, dezvoltatorii experimentează aceste protocoale și au creat rețele de testare cu Bitcoin, Ethereum și Ontology.

Upgrade-ul va simplifica, de asemenea, procesul de tokenizare. Mai exact, dezvoltatorii doresc să faciliteze crearea și emiterea de jetoane non-fungibile. Tokenurile nefungibile sunt reprezentări digitale unice ale unui activ.

De unde cumperi criptomoneda NEO

Neo (NEO) este listat pe foarte multe burse, inclusiv pe următoarele platforme de tranzacționare crypto:

 • Binance – Folosește cuponul VAE18EEC pentru 20% cashback din toate taxele de tranzacționare.
 • KuCoin – Oferă tranzacționarea a peste 300 de criptomonede foarte populare. Este adesea primul exchange care oferă oportunități de cumpărare pentru noi jetoane.
 • Gate.io – Cea mai mare platformă pentru criptomonede nou lansate.

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →