Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
0 items - $0.00 0

TrueUSD (TUSD): preț, platforme trading, păreri, predicții

Criptomonede care vor crește →

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.

 • true-usd
 • TrueUSD
  (TUSD)
 • Price
  $1.000
 • Market Cap
  $494.97 M

Ce este TrueUSD (TUSD)?

Criptomoneda TrueUSD (TUSD)

Monedele stabile au fost inventate cu intenția de a crea criptomonede care nu sunt afectate de dezavantajele principale ale industriei cripto: volatilitatea și legitimitatea. Acest deziderat a dat naștere la multe tipuri diferite de monede stabile, cum ar fi Tether sau TrueUSD, criptomonede ce sunt susținute integral de dolarul american.

Ca și principiu de funcționare, după ce trec printr-un proces de verificare, utilizatorii pot cumpăra și răscumpăra TrueUSD pentru USD, direct în contul lor bancar, fără nicio interacțiune a unei terțe părți. Pentru a-și asigura reputația, TrueUSD este supus unor audituri regulate asupra conturilor care dețin USD pentru a verifica existența soldurilor.

De unde pot cumpăra TrueUSD?

TrueUSD poate fi achiziționat de la TrustToken, de pe site-ul oficial, asta dacă dorești să-l poți răscumpăra pentru USD în orice moment și să-l utilizezi la întreaga sa capacitate. Acest lucru necesită să treci de verificarea completă KYC/AML pentru a-ți conecta un cont bancar și pentru a cumpăra sau valorifica TrueUSD.

De asemenea, poți cumpăra TrueUSD de la peste 100 de platforme de criptomonede din întreaga lume, inclusiv de la:

 • Binance – Folosește cuponul VAE18EEC pentru 20% cashback din toate taxele de tranzacționare.
 • KuCoin – Oferă tranzacționarea a peste 300 de criptomonede foarte populare. Este adesea primul exchange care oferă oportunități de cumpărare pentru noi jetoane.
 • Gate.io – Cea mai mare platformă pentru criptomonede nou lansate.

Istoria TrueUSD

TrueUSD a fost lansat în ianuarie 2018, în urma prăbușirii criptomonedei din 2017/2018. TrueUSD a satisfăcut nevoia crescută pentru o alternativă la criptomonedele obișnuite. A fost, de asemenea, o perioadă în care s-a generat o dispută fierbinte cu privire la principala monedă stabilă susținută de USD, Tether (USDT), și rezerva sa misterioasă și neauditata în USD, împreună cu parteneriatul său neclar și netransparent cu Bitfinex.

În mijlocul lipsei de claritate, schimburile căutau alternative mai bune la Tether. TrustToken, părintele TrueUSD, a valorificat această oportunitate și și-a lansat stablecoin-ul în 2018. La scurt timp după, TrustToken a creat mai multe stablecoin-uri pentru diferite valute, cum ar fi TrueGBP, TrueEUR, TrueCAD, TrueHKD și TrueAUD.

Avantajele TrueUSD

Banking de încredere: TrueUSD este susținut în raport de 1:1 de USD și este deținut în băncile partenere care gestionează direct fondurile utilizatorilor. Compania din spatele TrueUSD, TrustToken, nu este implicată deloc în acest proces. Aceasta înseamnă că atunci când utilizatorii cumpără TrueUSD, au încredere în instituțiile de depozit, cum ar fi PrimeTrust, ce are relații bancare cu Bank of America, care dețin fondurile TrueUSD.

PrimeTrust acționează ca un cont escrow. Acest lucru le permite deținătorilor de monede să auditeze deținerile în mod regulat și să fie siguri că TrustToken nu are acces sau control asupra fondurilor. Acest lucru este valabil și în rândul utilizatorilor, care au convingerea că deținerile USD sunt proprietatea exclusivă a deținătorilor de tokenuri TrueUSD.

Audituri regulate: TrueUSD și-a auditat codul și trece prin audituri lunare regulate ale conturilor sale escrow de către entități precum Cohen & Company. Acest lucru întărește încrederea utilizatorilor, garantându-se că fiecare TrueUSD în circulație poate fi răscumpărat în USD oricând dorește utilizatorul.

Construit pe Ethereum: Acesta este un avantaj deoarece permite păstrarea TrueUSD în portofelele Ethereum, fapt ce permite transferuri ușoare, precum și păstrarea TUSD alături de multe alte jetoane Ethereum. De asemenea, garantează faptul că jetonul este construit folosind un standard de încredere, ERC-20.

Mai mult decât o monedă stabilă: După cum am menționat mai devreme, TrueUSD este construit de TrustToken, care a dezvoltat mai multe alte monede stabile, cum ar fi TrueGBP, TrueEUR, TrueCAD, TrueAUD și TrueHKD. Acest lucru permite utilizatorilor să își configureze contul TrueCoin pe site-ul TrustToken și apoi să aibă acces la achiziționarea tuturor acestor monede stabile, legate de monedele lor FIAT respective.

Dezavantajele TrueUSD

Fixat la USD: Acesta este singurul motiv pentru care această criptomonedă este numită „monedă stabilă”, puterea de cumpărare a TrueUSD nefiind protejată de condițiile economice ale monedei sale FIAT (dolarul american). În vremuri precum începutul anului 2020, când piețele din SUA au fost în agitație, puterea de cumpărare a TrueUSD a fluctuat în tandem cu dolarul american, fiind supus condițiilor economice din SUA.

Construit pe Ethereum: pe lângă faptul că este un aspect pozitiv, dintr-un anumit unghi, acesta este și un dezavantaj. A fi construit pe Ethereum deschide riscul de contrapartidă, ceea ce înseamnă că TrueUSD este vulnerabil la orice aspect la care poate fi vulnerabil Ethereum.

Alte criptomonede

Toate criptomonedele →